www.rosacea.hu    
 

Új kezelési lehetőségek

A hagyományos kezelési módszerek a tünetek mérséklésére irányulnak, és nem hatnak az alapvető problémára, az érműködés rendellenességeire. Előfordul, például szteroid helyi alkalmazása esetén, hogy a rövid távú siker hosszabb távon az állapot tartós romlását okozza. A rosacea alapvető oka az arc ereinek kóros tágulékonysága. Az érfal szerkezete fokozatosan megváltozik, az ér egyre nehezebben és egyre kevésbé képes összehúzódni. Ennek következtében a tágult erekben a keringés lelassul, pang, ez pedig rontja a szövetek anyagcseréjét -az érintett arcbőr egyre "érzékenyebb", sérülékenyebb lesz.

A lézer új fejezetet nyitott a rosacea kezelésében. Itt nagyon jól érvényesül a lézerek nagy előnye: a precizitás és szelektivitás. Lézerrel leállíthatók, eliminálhatók a rosszul működő erek anélkül, hogy a normális ereket, vagy a környező szöveteket károsodás érné. Különböző hullámhosszakon működő készülékeket használnak. A gyakorlatban legjobbnak az úgynevezett intenzív villanólámpás (IPL) készülékek bizonyultak. (Ennek egyik legkorszerűbb képviselője az eMax). A kezelés során fokozatosan csökken, majd rendeződik az arcbőr vörössége, a duzzanat, a hirtelen kipirulás intenzitása és tartama. Megszűnik a kellemetlen égő érzés is.

Az új terápiás lehetőségek közé tartozik a nanoszomális K vitamin helyi alkalmazása. Számos hatóanyag még kísérleti stádiumban van: ilyen például az angiogenesis (érújraképződés) inhibitor; STK (szignál transzdukció kináz) inhibitor, stb.

 
   
   
   

Copyright © 2005-2010 Rosacea.hu. Minden jog fenntartva. Webmunka: antapé